De kracht van judo

Het wat en waarom van JUDO
Judo is een sport die de laatste jaren steeds populairder wordt door de enorme successen van Nederlandse judoka’s zoals Dennis van der Geest op internationale toernooien.

Judo is niet alleen een sport die bedreven kan worden door volwassenen, maar ook door kinderen vanaf 4 jaar, dus ook door u zoon of dochter.

Judo is een hele leuke en spannende sport. Het is een sport waarbij iedereen op een eerlijke en veilige manier voor de lol kan stoeien. Het is een sport waarmee je conditie opbouwt en om allerlei technieken te leren. Je leert iemand te foppen omdat je net iets sneller of slimmer bent.

Deze tak van sport kenmerkt zich ook door een veelheid van bewegingsmogelijkheden, zowel bij de verschillende technieken als tijdens de stoeifasen (oefengevechten), welke een positief effect hebben op de ontwikkeling van de motoriek en lenigheid.

Door de verschillende interacties welke in het judospel aan de orde komen, waarbij de ene keer verloren wordt en de andere keer gewonnen, zal het zelfvertrouwen, dat in het dagelijks leven wordt aangesproken groeien.

Omdat judo een sport is welke je steeds met z’n tweeën moet beoefenen zal een kind leren om gaan met jeugdigen met verschillende sociale achtergronden. Ook dit zal bijdragen aan het zelfvertrouwen en discipline, omdat judo gebonden is aan een aantal regels. Het kind leert rekening houden met z’n partner, waardoor spelenderwijs het respect voor anderen wordt aangeleerd

Het doorzettingsvermogen van het kind zal in de spelvorm van de oefengevechten flink gestimuleerd worden daar hier de competitievorm, het willen winnen en kunnen verliezen, aan de orde komt. Ook dit zal vormend zijn voor de persoonlijkheid van het kind, namelijk het op een gedisciplineerde vorm verwerken van het verlies en te leren van gemaakte fouten.

Ongeacht het nivo waarop judo bedreven wordt, van recreatief tot top sport, zullen de bovengenoemde aspecten bij het judo spel aan de orde komen.

Laat uw kind dan ook deelnemen aan deze leuke en plezierige judosport