Ons Aanbod

Tuimeljudo

Speciaal voor de allerkleinsten vanaf 4 jaar.
In de cursus Tuimeljudo maken kinderen spelenderwijs en in een veilige omgeving kennis met de beginselen van het Judo. Zo leren de kinderen bijvoorbeeld op verschillende manieren valbreken en samenwerken met andere kinderen zodat ook het sociale aspect beter wordt ontwikkeld. Tuimeljudo is heel goed voor de motorische ontwikkeling en het zelfvertrouwen van het kind.

Jeugdjudo

Volwassenjudo

Fit, fun & self defense

Dit aanbod bestaat, per les, uit een drietal onderdelen namelijk het verhogen van de fitheid (Fit), het aanleren van eenvoudige technieken om blessures bij het vallen te verkleinen en technieken voor zelfverdediging (self defense).
FIT:
De lessen worden gestart met een reeks van oefeningen ter bevordering van het uithoudingsvermogen, de versterking van de spierkracht en de verbetering van de souplesse en co├Ârdinatie van het lichaam met aandacht voor balans en evenwicht.
VALPREVENTIE:
In dit deel leert men simpele technieken om tijdens dagelijkse omstandigheden, in geval van nood, een val te verzachten om botbreuken en blessures te verminderen.
SELF DEFENSE:
Dit onderdeel van de les bevat een aantal praktische tips, oefeningen en rollenspellen gericht op het vergroten van de fysieke en mentale weerbaarheid.
De Fun factor ontbreekt natuurlijk niet tijdens deze lessen om de oefeningen in een plezierige en gezellige sfeer uit te voeren.

Judo clinics op lokatie


Ook bieden wij judo clinics aan op locatie, zoals bv. op basisscholen.
Een basisschool die hiervan gebruikt maat is Basis school de Veldhof te Eygelshoven, waar wij tijdens de Koningsspelen aan een aantal groepen judo aanbieden om kinderen kennis te laten maken met Judo.


Voor deze activiteit beschikken wij sinds kort over een aparte puzzelmat met een totale oppervlak van ca. 64 vierkante meter (8 x 8 meter)